Lieselore van Dijkhuizen – ZZP-Coach

De in 1974 in Den Haag geboren Lieselore van Dijkhuizen is een van onze geweldige businesscoaches. Tegenwoordig woont ze met Mark en hun twee dochters (Madelon en Lieke) en zoon (Micha) in Rhenen. Ondernemerschap zit Lieselore in het bloed. Dat is ook niet zo vreemd, met opa’s en oma’s, vader en moeder, ooms en tantes, neven en nichten die succesvol ondernemer waren of zijn. Ook toen ze nog in loondienst werkte, wist ze in elke baan haar eigen tokootje te creëren.

Wanneer ze zich niet met ondernemen bezig houdt, trapt ze graag (en fanatiek!) een balletje met haar zoon, of praat ze tijdens een lekkere lunch weer eens even bij met haar dochters. Daarnaast trekt ze er graag met Mark en de honden op uit om een frisse neus te halen in het bos, of trekt ze zich juist helemaal alleen terug bij de open haard (of ‘s zomers in de hangmat) met een boek of een TedX, bij voorkeur vergezeld van een goed glas wijn en lekkere toastjes. Als ondernemer heeft Lieselore onder meer het concept MLMLM (Meer Lol met Leuke Mensen) ontwikkeld, dat horecaondernemers inspireert en faciliteert om een goed gesprek letterlijk op de kaart te zetten.

 

Acquisitie en netwerken

Na haar hbo-opleiding Personeel & Arbeid startte Lieselore haar carrière als intercedent. Vervolgens werkte ze 12 jaar in diverse functies bij Progenta, een bedrijf dat opgericht werd door haar ouders, om daarna bij Solid Advice als coach voor pas afgestudeerde project- en contractmanagers aan de slag te gaan. Ze coachte hen op het gebied van soft skills, acquisitie en persoonlijke ontwikkeling. Sinds 2011 werkt ze als zzp’er onder meer als dagvoorzitter, procesbegeleider en adviseur, en natuurlijk als businesscoach bij Zakelijk Succes. Je begrijpt dat we het niet kunnen laten om hier ook te vermelden dat Lieselore zelf de training ‘Fundament van Zakelijk Succes’ bij ons gevolgd heeft, en daar nog dagelijks de vruchten van plukt!

Woorden als passie, enthousiasme, trouw, daadkracht en veerkracht zijn woorden die Lieselore typeren. Waardering en kwaliteit staan bij haar centraal. Als coach bereidt ze zich dan ook altijd goed voor en luistert ze aandachtig naar wat er gezegd wordt (en wat juist niet). Door kritisch te luisteren, scherpe vragen te stellen, te spiegelen en te sparren (waarbij de nodige humor en relativering uiteraard niet mag ontbreken) weet ze mensen te inspireren om op weg te gaan op het pad dat bij hen past. Bij het coachen komen haar ervaring als moderator en disc-trainer en haar acquisitievaardigheden natuurlijk heel goed van pas.

 

Lieselore over haar manier van coachen

“Ik ben ervan overtuigd dat iedereen baat heeft bij een goede coach. Een goede coach kan je helpen om die zaken scherp te krijgen waar je zelf misschien blind voor bent. Als coach help ik anderen om de juiste stappen te zetten en zorg ik voor verbinding. Daarbij houd ik steeds het einddoel voor ogen.”