ZP Radio Lieselore van Dijkhuizen

Laat zakelijk netwerken draaien om het maken van contact, verbinding en relatie

 

Niet alleen goede ideeën hebben, maar er ook één zijn. Dat is waar het om draait. Niet voor niets heet mijn bedrijf GoedID.com.

De kern is steeds weer contact, verbinding en relatie. En dat komt pas goed tot stand, als het bewustzijn er is dat jij zelf een goed idee bent.

Paul van Leeuwen en Natasja Spooren gaan in het ZP Radio programma HoofdZaken hierover met mij in gesprek. In het interview geef ik ook een tipje van de sluier voor de HeadsUp op 12 februari in Utrecht die volledig in het teken staat van ‘Zakelijk netwerken’.

Warm netwerk
“LinkedIn is het leukste social medium dat er is”

Ik heb er onlangs nog een opdracht uit gekregen. Maar vergeet niet: iedereen kan zijn LinkedIn goed invullen en af en toe een mailtje sturen, maar het gaat er juist om dat iemand jou leert kennen. Dat jij zichtbaar bent én blijft. Het is makkelijk om jezelf achter LinkedIn te verschuilen, terwijl online én offline elkaar heel goed kunnen versterken. Pak dus de telefoon en pleeg dat ene belletje.”

Ondanks dat een eerste contactmoment vaak heel los is, komt het aan op het onderhouden van jouw contacten. Zodat je stappen kunt maken naar verbinding om uiteindelijk tot een relatie te komen. Pas bij een (zakelijke) relatie bereik je de hartzaken, waardoor jij naast de facts ook de gedrags- en emotiekant van iemand leert kennen. Het gaat niet alleen om elkaar zakelijk leuk vinden, maar elkaar ook op andere vlakken weten te vinden.

Een voorbereiding voor een netwerkevent gaat niet alleen om kijken wie jou kan helpen.

Het credo zou moeten zijn: wat kan ik zelf geven?

Ondernemerschap kun je leren
Ook Bart van den Belt, de founder van de Zakelijk Succes Academie, is te beluisteren in een HoofdZaken uitzending van november 2018. In deze uitzending mag ik uniek nieuws delen. De ondernemersopleiding is benoemd tot de eerste én enige posthbo-opleiding in Nederland voor ondernemerschap, welke ook nog eens in één keer geaccrediteerd is.”

Het groeiprogramma bestaat uit in totaal 10 trainingsdagen, waar zzp’ers geholpen worden om hun bedrijf te laten groeien. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een succesvolle ondernemer kan zijn als je een goede set skills bezit, de juiste stappen kent en een doorzettende mindset hebt”. Ik heb zelf ook de opleiding gevolgd en “Je komt jezelf af en toe echt even tegen, bijvoorbeeld op het gebied van belemmerende overtuigingen of struikelblokken. Daarom zijn de elementen coaching en reflectie ontzettend belangrijk.”

Zorg dat Opdrachtgevers zaken kunnen doen met een persoon, niet met een bedrijf

Gaan doen, laten en onthouden
In mijn werk hanteer ik altijd het uitgangspunt dat een professional na een gesprek of event iets moet gaan doen, laten en onthouden. Dit ook op het gebied van zakelijk netwerken: “Zorg dat jij – na het lezen van deze blog – minimaal één contact uit jouw netwerk belt. Niet om te vragen voor een nieuwe opdracht, maar gewoon een gesprek over hoe het met diegene gaat.” Uiteraard staat daar ook iets laten tegenover. “Blijf niet alleen doormodderen. Het is geen teken van zwakte, maar juist heel sterk als jij durft toe te geven dat zelfstandig ondernemen soms best alleen is en het alleen niet altijd lukt”

Nieuwsgierig naar wat ik nog meer te melden heb?

Luister dan hier het hele interview.

Dan leer je mij direct een beetje beter kennen – en dat is belangrijk want….

Mensen doen zaken met Mensen!

Heb je geen tijd voor het interview maar wil je mij wel beter leren kennen? Kijk dan hier of lees hier.

 

Wil je zelf kennismaken met Bart van den Belt? Ga dan naar de Masterclass ‘Groeien met je bedrijf’.

Schrijf je in via de kortingscode: vriendenticket en je kunt tegen onkosten deelnemen.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *